Välkommen att söka en inspirerande och kreativ kommunikatörstjänst hos oss på Riksförbundet Hjärnkoll. Som kommunikatör kommer du arbeta heltid i vårt arvsfondsprojekt Den egna berättelsen – om psykisk ohälsa och migration. Med projektet vill vi uppnå en ökad öppenhet kring – och kunskap om – psykisk ohälsa såväl som en ökad förståelse för hur migration kan påverka människors psykiska hälsa. I centrum för projektet står våra ambassadörers egna erfarenheter och berättelser. Vi vänder oss till personer som själva har erfarenheter av psykisk ohälsa och migration samt till personer som i sin yrkesroll möter människor med dessa erfarenheter.

 

Om tjänsten

Vi har precis gått in i vårt tredje och sista projektår och söker en lyhörd och analytisk kommunikatör som kan hjälpa till att samla in, paketera och kommunicera allt det viktiga som projektet har bidragit med. Vi söker någon som kan arbeta så väl operativt som strategiskt med sociala medier, webb och marknadsföring. Det är viktigt att du kan förklara komplexa företeelser på ett konkret och begripligt sätt och till olika målgrupper. Grundkunskaper i InDesign och Photoshop är önskvärt.

Arbetet innebär nära kontakt med våra ambassadörer som föreläser om sina egna erfarenheter. Exempel på arbetsuppgifter är att skapa innehåll till sociala medier och webb, coacha ambassadörerna inför föreläsningar och medieuppdrag, marknadsföra våra ambassadörer, beställa och producera trycksaker, leda filmprojekt tillsammans med ett filmteam samt delta vid ambassadörsutbildningar. Administrativa uppgifter kan förekomma liksom enstaka resor.

En fin gemenskap och inspirerande arbetsuppgifter utlovas!

Personliga egenskaper:

  • Du måste vara bekväm med att möta människor i olika livssituationer.
  • Lyhördhet och ödmjukhet är viktigt i kontakten med våra ambassadörer.
  • Du ska trivas med att arbeta i en liten arbetsgrupp i tätt samarbete med projektledaren.
  • Förmåga att ta egna initiativ och samtidigt kunna följa uppsatta mål.

Kravspecifikation:

  • Akademisk utbildning inom media och kommunikation eller likvärdig utbildning.
  • Ett par års erfarenhet av traditionellt kommunikationsarbete.
  • Erfarenhet av migration och/eller psykisk ohälsa är meriterande men inte ett krav.

Om anställningen

Projektanställning med start enligt överenskommelse, dock gärna i slutet av augusti. Anställningen pågår t.o.m. 31 mars 2020. Sista ansökningsdag 12 augusti.

Ort: Stockholm med placering nära Globen.

Förmåner: bland annat förkortad arbetstid under sommarmånaderna samt friskvårdsbidrag.

 Ansökan

Skicka personligt brev och CV till Hjärnkolls verksamhetschef Maria Kindefält Trygg maria.trygg@hjarnkoll.se senast 12 augusti. För frågor om tjänsten, kontakta projektledaren caroline.lindstrom@hjarnkoll.se. På grund av semestertider kommer frågor om tjänsten inte besvaras under perioden 5 juli – 4 augusti.

Mer information om oss: https://denegnaberattelsen.hjarnkoll.se/

Välkommen med din ansökan!